The human population on Earth grows larger each year. As a result, 1 . Because of climate change (气候变化),growing more food is becoming even more difficult.
When farmers tried to grow more food in the past, they would use farming methods that weren't always healthy for the environment. To solve this problem, 2 . They spent several years talking to farmers. They wanted to see what problems farmers were having and how these problems could be solved. 3 . These special robots move around on farms and collect information about crops(庄稼). They can take pictures of plants, track(追踪)each plant's growth and measure(测量) its size.
In the past, though farmers did have information about the weather and the earth, they couldn't track each plant. 4 .
By collecting information about plants, the robots can help farmers make predictions(预测) about how their plants will grow. 5 . For example, if the robots find out which plants get sick, farmers can quickly throw them away before they are about to influence nearby plants. With the help of these robots, farmers can take better care of the plants in need.
A.But now, with these robots, they can
B.This led to the creation of special robots
C.some scientists carried out a research project
D.more and more food needs to be grown in order to feed everyone
E.By studying each plant, the robots can also help farmers grow plants well
答案解析:
1. 根据前一句“The human population on Earth grows larger each year”(地球人口每年都在增长)及“As a result”(因此)表因果关系,可知人口增长会导致需要种植更多食物来养活所有人,所以选D。更多资料请微信搜索英语巴士小程序。
2. 根据前一句提到过去种植方式不利于环境,且“To solve this problem”(为了解决这个问题)表目的,可知接下来应是具体的解决举措,“一些科学家开展了一个研究项目”符合语境逻辑,所以选C。
3. 根据前一句讲科学家调研农民的问题及解决办法,后一句介绍“These special robots”(这些特殊的机器人),可知此处应是衔接“研究项目”与“机器人”的关系,“这促成了特殊机器人的诞生”符合上下文衔接,所以选B。
4. 根据前一句“In the past... they couldn't track each plant”(过去农民无法追踪每一株植物),“In the past”与“now”形成时间对比,可知此处应表达现在有机器人后可以做到了,所以选A。
5. 根据前一句讲机器人帮助农民预测植物生长情况,后一句举例说明机器人发现病株帮助农民及时处理,可知此处应进一步说明机器人对种植的帮助,“通过研究每一株植物,机器人还能帮助农民种好植物”符合逻辑递进关系,所以选E。