One day, a group of tourists from Australia climbed a large rock in the central Park of New York City. They took pictures of one another with the high-rise buildings in the background. Like many other tourists, they didn’t realize that high in a nearby tree, there was something more worthy of attention: an eagle-owl (雕鸮) named Flaco.
Earlier that month, the bird Flaco made his great escape (逃跑) from the Central Park Zoo. The zookeepers then tried several times to catch him but were unsuccessful. He seemed to be in no hurry to return to the zoo.
Olga Torrey, a photographer, has been photographing animals in city parks for 12 years. Since Flaco escaped, Torrey has kept a close eye on him. She wondered if he would ever return to the zoo. “Once he gets a taste of freedom, I’m not sure...” she said.
Still, each day spent outside puts Flaco in danger. He might accidentally hit windows and get injured (受伤) while flying. Moreover, the eagle-owl lived his whole life in the zoo in the past. He may not be used to finding food on his own. And if he made a meal of a rat (耗子), it might harm his health—the rat might contain poison (含有毒物).
The zoo has had the workers carefully watch Flaco all the time, as they are worried about his safety. Has Flaco eaten anything today? Has he got injured today?
Well, another day of watching has now begun.
41. Where did Flaco escape from?
__________________________________
42. What is Olga Torrey’s job?
__________________________________
43. If Flaco made a meal of a rat, what might happen to him?
__________________________________
44. Why do the zoo workers keep watching Flaco carefully?
__________________________________
45. Should we get Flaco back to the zoo? Why or why not?
__________________________________
答案与解析:
41. Flaco escaped from the Central Park Zoo.
根据文中第二段第一句“Earlier that month, the bird Flaco made his great escape from the Central Park Zoo.”,可知Flaco的逃跑地点是中央公园动物园,
42. Olga Torrey's job is a photographer.
根据文中第三段第一句“Olga Torrey, a photographer, has been photographing animals in city parks for 12 years.”,可知Olga Torrey的职业是摄影师。更多真题请微信搜索英语巴士小程序。
43. It might harm his health because the rat might contain poison.
根据文中第四段最后一句“And if he made a meal of a rat, it might harm his health—the rat might contain poison.”,可知Flaco若以老鼠为食,健康可能会受到损害,因为老鼠可能含有毒物。
44. Because they are worried about his safety.
根据文中第五段第一句“The zoo has had the workers carefully watch Flaco all the time, as they are worried about his safety.”,可知动物园工作人员密切监视Flaco的原因是担心它的安全。
45. Yes, because Falco may not be used to the life outside the zoo.
根据文中第四段提到的Flaco在野外面临的危险(撞窗受伤、不会自主觅食、食物可能有毒),可知可以从“应该送回”(出于安全考虑)这个角度作答。