高考英语阅读理解真题138(含答案解析)
创始人
2025-12-31 12:05:43
0

2018年浙江卷

B

Steven Stein likes to follow garbagetrucks. His strange habit makes sense when you consider that he’s anenvironmental scientist who studies how to reduce litter, including things thatfall off garbage trucks as they drive down the road. What is even moreinteresting is that one of Stein's jobs is defending an industrybehind the plastic shopping bags.

Americans use more than 100 billion thinfilm plastic bags every year. So many end up in tree branches or along highwaysthat a growing number of cities do not allow them at checkouts(收银台) . The bags are prohibitedin some 90 cities in California, including Los Angeles. Eyeing theseheadwinds, plastic-bag makers are hiring scientists like Stein to makethe case that their products are not as bad for the planet as most peopleassume.

Among the bag makers' argument: manycities with bans still allow shoppers to purchasepaper bags, which are easily recycled but require more energy to produce andtransport. And while plastic bags may be ugly to lookat, they represent a small percentage of all garbage on the ground today.z.x.xk

The industry has also taken aim at theproduct that has appeared as its replacement: reusable shopping bags. The strongera reusable bag is, the longer its life and the more plastic-bag use it cancelsout. However, longer-lasting reusable bags often require more energy to make. One studyfound that a cotton bag must be used at least 131 times to be better for theplanet than plastic.

Environmentalists don't dispute(质疑) these points. They hopepaper bags will be banned someday too and want shoppers to use the samereusable bags for years.

24. What hasSteven Stein been hired to do?

A. Helpincrease grocery sales. B. Recycle thewaste material.

C. Stop thingsfalling off trucks. D. argue for theuse of plastic bags.

25. What doesthe word “headwinds”in paragraph 2 refer to?

A. Bans onplastic bags. B. Effects of citydevelopment.

C. Headachescaused by garbage. D. Plastic bags hungin trees.

26. What is adisadvantage of reusable bags according to plastic-bag makers?

A. They arequite expensive. B. Replacing themcan be difficult.

C. They areless strong than plastic bags. D. Producing them requires more energy.

27. What isthe best title for the text?

A. Plastic,Paper or Neither B. Industry,Pollution and Environment

C. Recycle orThrow Away D. Garbage Collectionand Waste Control

答案解析:

24. D。根据第二段最后一句"Eyeing these headwinds, plastic-bag makers are hiring scientists like Stein to make the case that their products are not as bad for the planet as most people assume."可知,面对这些逆风,塑料袋制造商雇佣了像斯坦因这样的科学家来证明他们的产品对地球的危害并不像大多数人认为的那样严重。因此,D选项为塑料袋的使用辩护”是正确的。

25. A。根据第二段提到的"plastic-bag makers are hiring scientists like Stein to make the case that their products are not as bad for the planet as most people assume"以及第三段提到的"Among the bag makers' argument: many cities with bans still allow shoppers to purchase paper bags..."可知,headwinds指的是对塑料袋的禁令。因此,A选项塑料袋的禁令”是正确的。

26. D。根据第四段最后一句"However, longer-lasting reusable bags often require more energy to make."可知,可重复使用的袋子更耐用,但生产它们需要更多的能源。因此,D选项生产它们需要更多的能源”是正确的。

27. A。整篇文章讨论了塑料袋、纸袋和可重复使用袋子的优缺点,以及它们对环境的影响。文章的核心是讨论哪种袋子更适合使用,或者是否都不适合。因此,A选项塑料、纸还是都不是”作为最佳标题是最合适的。

相关内容

最新资讯

卢卡申科警告普京有被暗杀的风险... 白俄罗斯通讯社12月31日报道,在被问及俄罗斯总统普京官邸遭乌克兰无人机袭击时,白俄罗斯总统卢卡申科...
稳筑留学梦之基,广州教育部备案... 一、 如何为广州留学之路选择可靠伙伴? 在规划海外求学的道路上,许多广州的学生与家庭常面临这样的困...
滨城区清怡小学:学非遗,迎新年 齐鲁晚报·齐鲁壹点 通讯员 王兰兰 元旦将至,山东省滨州市滨城区清怡小学三年级13班举行“学非遗,迎...
江苏公务员面试机构哪家值得推荐... 拒绝 “一本讲义走全国” 的粗放教学,国培深耕面试教学细节。结合各地考情与学员特点,定制专属教学内容...
县实验学校举行“迎元旦”文艺汇... 为了进一步丰富校园文化生活,展现学生的少年风采,12月23-25日,县实验学校举行了“请党放心,强国...
驻马店第二实验小学举行喜迎元旦... 福马贺岁添新彩,翰墨飘香润校园。为传承中华优秀传统文化,增进师生对书法艺术的热爱,提升书写水平与文化...
美国陆军与韩华签订协议,测试K... 【文/观察者网 山猫】据总部位于比利时的著名防务网站“军事鉴定”(Army Recognition,...
冬季青海元旦游玩攻略,温馨提示... 随着元旦的临近,越来越多的旅行者开始计划冬游青海。这个神秘而美丽的地方,以其独特的自然风光和丰富的文...
近10年本科“红牌”专业,法学... 就我国目前学科、专业设置而言,可划分为哲学类、文学类、教育学类等12个大的学科,包括哲学、逻辑学、宗...
“药托”宰客,为何屡犯不止? “店主和我旁边的人一唱一和讲价,我以为他们说的是10元一把,直到我选的铁皮石斛被打成粉,店主才亮出1...